Kokkeskole

Dato for arrangement: 2014-11-05 12:00

Ankomst til Rudolf Mathis. Der serveres en let frokost med vine. Man hilser på kokkene og får introduktion til den 5 retters menu.

Kl. 13.30
I køkkenet inddeles man i hold og hvert hold får her ansvaret for en ret. Sammen med kokkene arbejdes der med køkkenteori og køkkenpraksis.

Kl. 15.00 Serveres en kop kaffe

Kl. 17.00
Alle hold er færdige med at forberede deres ret.

Kl. 17.30 Evt. Ledsagere ankommer til restauranten.
I restauranten vil vi lave et sensorik- kursus,
hvor de grundlæggende retningslinjer for kombination af vin og mad
gennemgåes- der smages selvfølgelig dejlig vin og smages på canapeer.

Kl. 18.30
Alle går til bords. Herefter går hvert hold på skift i køkkenet og anretter deres ret. Der serveres vinmenu til de 5 retter og vi har en dialog omkring vin- mad sammensætning.

Kl. 22.30
En dejlig dag på Rudolf Mathis afrundes med kaffe og Petit Four.
Ud over ovenstående vil man få et opskriftshæfte, menukort, køkkenforklæde og bogen rundt om Rudolf Mathis.

Pris: 2400 kr pr person og 600 kr pr ledsager.
Tilmelding: bestilling@rudolf-mathis.dk

Vi fejrer foråret med skaldyr, champagne og andre solskinsvine

Dato for arrangement: 2014-04-25 18:30

Nu er det forår for alvor og vi har derfor i samarbejde med Niche Vine lavet et skaldyrarrangement med champagne & andre solskinsvine.

Kerteminde fjordrejer i fragilité med skaldyrmayonaise, spæde salater og skaldyr vinaigrette. 
J.Charpentier, Villers-Sous-Chatillon, Champagne

Variation af østers med persille og citron.
Weingut Köfererhof, Alto Adige, Italien, 2012.

Dampet rødfisk, konkylie, sprøde grønne asparges og sauce nage.
Grüner Veltliner, Smaragd, ”Hochrain”, Rudi Pichler, Wachau, Østrig, 2010.

Krabbesalat med grillede, hvide asparges.
Brut Reserve, J. Carpentier, Villes-Sous-Chartillon, Champagne

Ristet jomfruhummer med sprøde kål, marinade af Riesling og hyldeblomst.
Riesling”Unterstenbersch”, Weingut Lauer, Mosel, Saar, Tyskland, 2011.

Stegt pighvar og kammusling med morkler, jordskok og trøffel hollandaise.
Cuvée Pierre Henri, J. Charpentier, Villers-Sous-Chatillon, Champagne

Hummer fra brændegrillen ”Americaine” og Skt. Petersfisk.
Morey St.Denis, Domaine Stefhane Magnien, Bourgogne, 2009.

Chokolade & marcipan Friskbrygget mocca

Pris pr. person kr. 1.875,-